Скріншот

У Ленінградській області РФ масштабна пожежа: палає термінал Морського торговельного порту (відео)

Вночі 21 січня у Ленінградській області Росії спалахнула пожежа на терміналі "Новотек" Морського торгового порту Усть-Луга. Росіяни запевняють, що загоряння сталося через атаку дронів.

Зокрема, російські пабліки наголошують, що нібито перед пожежею мешканці навколишніх міст повідомляли про звуки безпілотників у небі та вибухи. 

Офіційна влада поки не коментувала інформацію щодо атаки дронів. Варто зазначити, що Усть-Луга розташована за 1054 кілометрів від кордонів України.

Водночас губернатор регіону Олександр Дрозденко заявив, що пожежа виникла у терміналі газової компанії "Новатек". Посадовець наголосив, що потерпілих внаслідок пожежі немає. Проведено евакуацію персоналу. В Кінгісеппському районі ввели режим підвищеної готовності, щоб впоратися з "надзвичайною ситуацією".

Зауважимо, ПАТ "НОВАТЕК" є найбільшим незалежним виробником природного газу в Росії. Компанія займається розвідкою, видобутком, переробкою та реалізацією природного газу і рідинних вуглеводородів.

Нагадаємо, вночі 19 січня у російському місті Клинці Брянської області спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі. Росіяни заявляють, що загоряння сталося внаслідок атаки безпілотника.

Також вночі 18 січня українські безпілотники атакували нафтобазу у місті Санкт-Петербург Ленінградської області Росії. Спецоперацію провело Головне управління розвідки України. Йшлося про атаку на нафтогазову компанію "Петербурзький нафтовий термінал". Це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні. Росіяни скаржилися, що дрони вперше досягнули Ленінградської області за 800 кілометрів від кордону України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 07:05