Другий сильний шторм за три дні здійнявся на північі Європи

19 ЛЮТОГО 2022 14:37

 Другий сильний шторм за три дні здійнявся на північі Європи в п'ятницю. Загинули щонайменше дев'ять людей, скасовані потяги та зірвані частини даху лондонської O2 Arena.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на АР.

Метеорологічна служба Великобританії повідомила, що на острові Уайт був зафіксований порив зі швидкістю 122 миль/год (196 км/год), який вважається найсильнішим за всю історію Англії.

В Німеччині шторм Зейнеп, зараз просувається на материкову частину Європи, викликаючи попередження про сильний вітер у Бельгії, Нідерландах, Данії та Німеччині.

Шторм спричинив хаос під час подорожі у Британії, закривши порт Ла-Манш у Дуврі та мости, що з’єднують Англію та Уельс, зупинивши більшість поїздів в Лондоні та з нього.

Щонайменше троє людей загинули у Британії, в тому числі чоловік на півдні Англії помер, коли автомобіль врізався в дерево та жінка віком 30 років, яка загинула в Лондоні, коли дерево впало на автомобіль, повідомила місцева поліція.

У Нідерландах пожежники повідомили, що троє людей померли в результаті падіння дерев в Амстердамі та його околицях, а четверта загинула в північній провінції Гронінген, в'їхавши своїм автомобілем у повалене дерево.

У сусідній Бельгії літній чоловік загинув, коли сильний вітер штовхнув його в канал в Іпрі. У ірландському графстві Вексфорд працівник місцевого уряду був убитий від падіння дерева, повідомляє місцева рада.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Уряд Португалії заявив, що скасує обмеження, які були запроваджені у зв'язку з пандемією

Світ, 19.02.2022 14:37