Уряд Португалії заявив, що скасує обмеження, які були запроваджені у зв'язку з пандемією

18 ЛЮТОГО 2022 12:49

Уряд Португалії заявив, що скасує більшість обмежень, які були запроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Politico.

Серед основних змін, які будуть реалізовані найближчими днями, скасування обов'язкової ізоляції після небезпечних контактів, рекомендації щодо віддаленої роботи та обмеження пропускної спроможності у комерційних установах.

Вимога про негативний тест на великі заходи, спортивні об'єкти, бари та нічні клуби також скасують, а пред'явлення цифрового сертифіката COVID-19 більше не буде обов'язковою, за винятком закладів охорони здоров'я та на кордонах країни.

Нова стратегія потребує лише остаточного схвалення президента Португалії Марсело Ребелу де Соуза.

Люди повинні продовжувати носити маски у закритих місцях, таких як громадський транспорт чи супермаркети.

Уряд також заявив, що розраховує скасувати всі заходи, що залишилися, по боротьбі з коронавірусом протягом наступних п'яти тижнів.

У середу Португалія повідомила про 20 000 нових випадків захворювання порівняно з піковим показником у 65 706 випадків 27 січня. Завдяки широко поширеній вакцинації та більш м'якому варіанту Омікрон смертність та госпіталізації значно нижчі за рівні, що спостерігаються в попередніх хвилях.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Поліція взяла під посилену охорону Київську ГЕС

Світ, 18.02.2022 12:49