Фото: Національна поліція

Друзі побоялися розповісти дорослим: у ставку на Одещині потонув 7-річний хлопчик

У ставку Березівського району Одеської області потонув семирічний хлопчик. Він послизнувся на плитах дамби та впав у воду, а його друзі не наважилися одразу розповісти про це дорослим.

Про це повідомили в поліції Одеської області. За даними правоохоронців, дитину без ознак життя виявили вчора близько 23:00 у ставку неподалік села, в якому вона проживала.

Попередньо поліціянти встановили, що 24 травня близько 19:00 години хлопчик з двома друзями-однолітками на велосипедах поїхали до водойми купатися. Послизнувшись на плитах дамби, він впав у воду, а товариші злякалися і поїхали в село. Але розповісти дорослим про подію наважилися не одразу.

На сполох забив місцевий пастух, виявивши на березі велосипед і дитяче взуття, про що сповістив старосту села. Вони з’ясували, чиї діти каталися біля ставка, і разом з батьками та небайдужими односельцями почали пошуки зниклого. Уночі, на жаль, хлопчика знайшли у водоймі без ознак життя. Після чого на місце було викликано поліцію.

"Зовнішніх ознак насильства на тілі хлопця правоохоронці не виявили. Попередньо, причиною смерті дитини стало утоплення. Точну причину буде встановлено за результатами  судово-медичної експертизи", — йдеться у повідомленні поліції.

На Одещині втопився емирічний хлопчик у ставку

Фото: Національна поліція

Правоохоронці також повідомили, що родина хлопчика у поле зору правоохоронців не потрапляла і за місцем мешкання характеризується позитивно.

Відомості про подію внесені слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок". Триває слідство.

"Закликаємо батьків пильнувати, де, коли та з ким діти проводять дозвілля. Дбайте, щоб воно було безпечним. Пояснюйте малечі, що не можна без дорослих йти до великих водойм, адже це може закінчитися ось таким трагічним фіналом. У випадку зникнення дітей, не зволікайте, а негайно телефонуйте на спецлінію поліції за номером 102", — додали у поліції Одеської області.

Нагадаємо, на Одещині трирічна дівчинка потонула у бочці з водою. Її батьки у цей час працювали на городі.

Також під Києвом у дитячому таборі у селі Ходосівка Обухівського району втопився 10-річний хлопчик. Трагедія сталася під час купання 3 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 25.05.2024 12:45