Фото: Офіс президента України

Дуда спростував заяви про припинення постачання зброї Україні

Слова прем'єр-міністра держави Матеуша Моравецького про припинення військової допомоги Україні через необхідність переозброєння вирвали з контексту. Польща продовжує виконувати контракти, які раніше уклала з Україною.

Про це польський президент Анджей Дуда заявив в інтерв'ю польському телеканалу TVN24. За його словами, контракти про польське озброєння, які Польща підписала з Україною — приміром, про постачання самохідних артилерійських установок Krab — виконуватись будуть.

"На мою думку, прем'єр-міністр просто сказав ось що: ми не збираємося передавати Україні нове озброєння, яке ми зараз купуємо в межах модернізації польської армії. У нас обох була однакова позиція. Ми не можемо передати наше нове озброєння, яке ми зараз купуємо за мільярди доларів для польської армії, щоб зміцнити її, зміцнити безпеку Польщі, комусь іншому. Нікому. Я сам буду першим, хто виступить проти передання цього нового озброєння, яке ми зараз отримуємо з Південної Кореї або США, наприклад, нових Abrams, або комплектів Patriot, або HIMARS", — заявив Дуда.

Нагадаємо, Польща наразі більше не передає зброї Україні. Країна сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії. Про це в ефірі Polsat News заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Польща останнім часом здійснила багато оборонних замовлень на польських оборонних підприємствах, де, зокрема, виробляються САУ Krab, БТРи Rosomak.

У Єврокомісії відреагували на заяву польського прем'єра Матеуша Моравецького про постачання зброї Україні. Там наголосили, що їхня позиція щодо війни в Україні не змінилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2023 22:24