Два однопартійці проти Трампа

25 ЖОВТНЯ 2017 09:55

Ще двоє однопартійців відкрито виступили проти президента США Дональда Трампа.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Сенатор від Арізони Джеф Флейк заявив, що розходиться в поглядах з сьогоднішньою Республіканською партією і переобиратися не буде.  

Мандат Флейка закінчується наступного року. Раніше у своїй книзі він писав, що республіканці, піддавшись «трампівській політиці злості», зрадили свої принципи і «поставили під загрозу ефективність Америки як провідної держави світу».   

У вівторок в сенаті Флейк знову заявив: «Стан речей, при якому ми повинні мовчати, коли підриваються засадничі норми і цінності Америки, а альянсам, які гарантували стабільність, погрожує мислення об'ємом в 140 символів

«Твіттера», стан речей, при якому ми мовчимо і не діємо, спостерігаючи за такою ганебною поведінкою, я вважаю антиісторичний і глибоко помилковий».  

Флейка підтримав і сенатор-республіканець від штату Теннессі Боб Коркер, колишній кандидат на посаду держсекретаря.   

Він звинуватив главу Білого дому у брехні, заявивши, що той «цілеспрямовано псує стосунки США з іншими країнами», тим самим «принижуючи Америку».   

У відповідь на прохання прокоментувати заяви сенаторів прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс на брифінгу у вівторок сказала: «Гадаю, що і в Теннессі, і в Арізоні підтримують президента, а не цих двох сенаторів. Так що, думаю, вони правильно вчинили, відмовившись від переобрання».   

Сандерс також додала, що «історична оцінка президентства Трампа» повинна ґрунтуватися на його ролі у боротьбі з тероризмом, стимулюванні экономічного зростання і скороченні безробіття.  

«Саме це хвилює людей, а не заяви Коркера і Флейка», - зробила висновок вона.

 

Політика, 25.10.2017 09:55