Фото: uainfo.org

Дві області Росії хочуть створити "співдружність" з "Л-ДНР"

Воронезька і Ростовська області Росії мають намір наприкінці серпня підписати з окупованими районами Донецької та Луганської областей угоду про створення "Співдружності "Донбас".

Про це повідомив ростовський губернатор Василь Голубєв, передають пропагандистські ЗМІ.

"До 2014 року був єврорегіон "Донбас". Тоді Луганська, Донецька, Ростовська, а трохи пізніше Воронезька області приєдналися до цього єврорегіону. Це структура, яка в Європі існувала, так зване прикордонне співробітництво між регіонами, які прилягають до іншої країни. Усе зруйнувалося після 2014 року, але наші контакти з "ДНР" і "ЛНР" були постійними... потім ми вирішили повернутися, ініціювали таку угоду, яка називатиметься "Співдружність "Донбас"". Усі регіони підтвердили свою участь", — заявив Голубєв.

Російський губернатор наголосив, що дана "співдружність" охоплюватиме питання гуманітарної, освітньої сфер, а також торкнеться і галузі бізнесу.

"Звичайно, це колись було засновано на шахтарській праці. Але сьогодні воно може бути значно ширшим — гуманітарна сфера, відносини між людьми, освітня сфера, обмін досвідом. ... Окрема тема — це взаємовідносини між середнім і малим бізнесом... Транспортна інфраструктура", — сказав він.

Нагадаємо, 28 липня у тимчасово окупованому Донецьку повідомили про "приліт" у будівлю "МВС ДНР".  Telegram-канали поширили фото нібито пошкодженої будівлі так званого міністерства внутрішніх справ "ДНР". Російські пропагандисти пишуть, що постраждала будівля "міського управління Державтоінспекції".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2023 18:59