Двох прикордонників засуджено за хабарництво

23 ЖОВТНЯ 2017 13:24

На Одещині за матеріалами Служби безпеки України засуджено двох військовослужбовців прикордонних загонів за хабарництво, інформує TrueUA.

На сторінці управління Служби Безпеки України в Одеській області у мережі Facebook зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що 2016 році дільничний інспектор Одеського прикордонного загону, звільняючись з військової служби, запропонував одному із керівників підрозділу гроші за «корегування» відомостей стосовно підстави для звільнення.

Співробітники СБУ затримали прикордонника під час спроби дати хабара керівнику. Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.369 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Також, набув чинності вирок Красноокнянського районного суду Одеської області інспектору Подільського прикордонного загону, якого навесні 2016 року викрили на хабарі співробітники Служба безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що прапорщик прикордонної служби систематично вимагав гроші від іноземців за непритягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення паспортного режиму та перевищення термінів перебування на території України. Сума хабара становила від однієї до двох тисяч гривень.

Рішенням суду зловмисника визнано винним згідно з ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді службового обмеження терміном на один рік та штрафу в розмірі сімнадцяти тисяч гривень. Вирок набув законної сили.

Події, 23.10.2017 13:24