Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Джо Байден перемагає на праймеріз в одному зі штатів

У вівторок, 21 травня, у Сполучених Штатах Америки в штаті Орегон відбувся праймеріз кандидатів у президенти від Республіканської та Демократичної партій.

Як повідомляє The Hill, за даними штаб-квартири Decision Desk, президент Байден має перемогти на праймеріз в Орегоні як представник Демократичної партії. 

Зазначається, що Дональд Трамп та Джо Байден ще раніше набрали достатню кількість делегатів, щоб стати кандидатами від своїх партій на виборах президента цього року. У разі перемоги Байден отримає 66 делегатів, а Трамп — 31. 

Вибори в Орегоні проводяться поштою. Виборці, зареєстровані за три тижні до старту праймеріз, отримали поштою бюлетень для голосування, який потрібно було повернути до дня праймеріз. 

Варто наголосити, що Орегон вважається оплотом демократів у президентських перегонах, адже штат голосував за демократів на кожних виборах президента з середини 1980-х років. На загальних виборах 2020 року Байден отримав 56% голосів виборців штату. Тому Трампу буде важче протистояти Байдену в цьому штаті на загальних виборах. 

Нагадаємо, 15 травня Джо Байден викликав свого опонента Дональда Трампа на дебати перед президентськими виборами. Вони мають відбутися в листопаді цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 09:34