Джо Байден. Джерело: nytimes

Джо Байдену — 81: чому американський президент не влаштовує пишного відзначення дня народження

Один із найбільших друзів України у світовій політиці, американський президент Джо Байден у понеділок, 20 листопада, відзначає свій день народження. Сьогодні американському лідеру виповнюється 81 рік. Він найстарша людина на посаді президента в історії США.

Його країна є лідером із військової підтримки України. Сам Байден вже приїжджав до Києва під час повномасштабної війни та запевняв у повній підтримці українців стільки, скільки це необхідно.

Однак, як зазначили аналітики New York Times, день народження в оточенні політика сприймають, як чергове нагадування про його вік і без того скептично налаштованому електорату. На відміну від інших президентів, які святкували дні народження пишними політичними заходами, Байден планує відзначити цей день приватно з родиною в Нантакеті пізніше цього тижня.

"Байден є найстарішим президентом в історії Америки. Його команда дотримувалася підходу, згідно з яким його політичний досвід всередині країни та міжнародне лідерство повинні спростовувати будь-які побоювання виборців", — йдеться в матеріалі американських журналістів.

Натомість деякі нинішні та колишні чиновники адміністрації президента вважають, що команда Байдена повинна припинити ставитися до нього як до старого, якому вони не довіряють, і дозволити йому більше спілкуватися з громадськістю та репортерами.

У нещодавньому опитуванні New York Times та Сієнського коледжу 71% респондентів зазначив, що Байден "занадто старий", щоби знову стати президентом, зокрема, 54% його прихильників. А 39% сказали те саме про Трампа.

Нагадаємо, 19 листопада президент США Джо Байден заявив, що російський диктатор Володимир Путін і терористи ХАМАСу переслідують у війні одну й ту саму мету — стерти з карти сусідню демократію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 13:31