Фото Джо Байдена з соцмережі Х

Байден пояснив, чому США важливо підтримувати Україну у війні проти Росії

Сполучені Штати Америки, підтримуючи Україну у боротьбі проти російської агресії, утримують американські війська від участі в імовірній війні, якщо вона пошириться ще далі.

Про це у статті для The Washington Post, опублікованій 18 листопада, заявив президент США Джо Байден.

"З досвіду двох світових воєн минулого століття ми знаємо, що, коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не згасає сама собою. Вона безпосередньо втягує в себе Америку. Ось чому наша підтримка України сьогодні — це інвестиції в нашу безпеку. Це запобігає масштабнішому конфлікту завтра. Ми утримуємо американські війська від цієї війни, підтримуючи хоробрих українців, які захищають свою свободу та батьківщину", — зазначив Байден.

За словами американського президента, США надають Україні зброю та економічну допомогу, щоб "зупинити прагнення Путіна до завоювань, перш ніж конфлікт пошириться далі".

Байден зазначив, що США підтримують Україну не самотужки — до них приєдналося понад 50 країн, щоб забезпечити Україну всім необхідним для самооборони від російської повномасштабної агресії.

Нагадаємо, раніше заступник держсекретаря США Джеймс О'Брайен заявляв, що у тому випадку, якщо Сполучені Штати припинять допомагати Україні у протистоянні з Росією, то з часом їм доведеться самостійно боротися із країною-агресоркою. За його словами, наразі не можна залишати Україну сам на сам із ворогом, адже вона перемагає і вже повернула половину території, яку Росія захопила після лютого 2022 року, а також відкрила зернові шляхи Чорного моря. Також, на думку заступника держсекретаря США, підтримка України допомагає США розвивати власну військову промисловість, що може знадобитись у протистоянні з Китаєм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 00:44