Джонсон запропонував ЄС нові умови BREXIT

20 СЕРПНЯ 2019 11:56

 

Під час відвідин однієї з лікарень прем'єр-міністр Великобританії знову спробував запевнити всіх, що попередження щодо звіту уряду про потенційну нестачу харчів і ліків у разі жорсткого BREXIT були перебільшені.

Пізніше Джонсон написав листа голові Європейської ради Дональду Туску, в якому вказав на необхідність змінити умови виходу країни з Євросоюзу.

Зокрема він назвав «Back Stop» щодо Ірландії «антидемократичним і невідповідним суверенітету Сполученого Королівства як держави».

«Це несумісно з бажанням Великобританії встановити довгострокові відносини з ЄС», - підкреслив Джонсон, зазначивши, що «Back Stop» може послабити белфастську угоду, яка принесла мир в Північну Ірландію, повідомляє Euro News.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон: «Звичайно, наші друзі і партнери по іншу сторону каналу зараз демонструють небажання змінювати свою позицію - це нормально, але я впевнений, що вони це зроблять. Проте ми повинні підготуватися і до виходу без угоди».

Уряд Великобританії заявив про посилення своєї позиції: відразу ж після BREXIT, який намічений на 31 жовтня, для громадян країн ЄС вступлять в силу обмеження на вільне переміщення по території королівства.

Ці зміни торкнуться прав громадян ЄС, які негативно відреагували на ввудуння обмеження.

У соцмережах вже з'явилися висловлювання, про те що це призведе до масової дискримінації понад двох мільйонів європейців.

Політика, 20.08.2019 11:56