Фото: "Голос Америки"

Екс-командувач силами НАТО закликав США негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку

Колишній командувач об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі, адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс закликав інші країни негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку.

Про це повідомляє The Hill.

"Це дуже небезпечна ситуація, і тут реальні дії відбуваються не в Києві. Реальна дія відбувається у Вашингтоні. Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їх справа справедлива", — наголосив Ставрідіс.

Ставрідіс заявив, що половина російської армії була знищена, при цьому жоден американський солдат не загинув "і навіть не був поставлений під загрозу". Посадовець також зауважив, що на підтримку української армії було витрачено всього 5% річного оборонного бюджету США.

"Ми можемо собі це дозволити, і ми повинні. Я стурбований війною в Україні лише в тому випадку, якщо США та наші європейські союзники не виконають взяті нами зобов’язання щодо підтримки України", — сказав адмірал.

Нагадаємо, 23 грудня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про бюджет США на потреби національної оборони на 2024 рік. У документі передбачені кошти й для України — 300 мільйонів доларів.

До того ж конгресмен-демократ Майк Квіґлі заявив, що вже у середині січня конгрес США зможе ухвалити пакет допомоги для України, який покриє основні потреби Києва до кінця року. Влада США також розробила запасний план, якщо відповідний законопроект не буде схвалений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 07:59