Фото: прес-служба НАТО

Генсек НАТО пояснив, чому Путіну вже не вдасться досягти воєнних цілей в Україні

Попри значні військові зусилля російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться досягти своїх цілей в Україні. Після майже двох років війни Україна зараз ближча до НАТО та ЄС, ніж будь-коли.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Spiegel.

Генсек НАТО зауважив, що метою вторгнення Російської Федерації за наказом президента країни-агресора було перешкодити просуванню України до НАТО та Європейського Союзу. Але наразі Україна ближча до НАТО та Євросоюзу, ніж раніше.

Столтенберг наголосив, що окупанти платять дуже високу ціну за свою війну. Так, країна вже втратила сотні літаків і тисячі танків, а понад 300 тисяч солдатів були вбиті або поранені. Також унаслідок війни зросла інфляція та впав рівень життя росіян. Країна-окупант також перебуває в більшій політичній ізоляції, ніж це було раніше.

Війна не завершиться швидко

Генсек НАТО застеріг від сподівань на швидке припинення війни. За словами Столтенберга, події розвиваються таким чином, що немає віри в те, що Путін змінить курс після його очікуваного переобрання 17 березня.

"У нас немає ознак того, що Путін змінить свої цілі та свою політику. Він продовжить намагатися зайняти більше територій", — йдеться у заяві Столтенберга.

Це означає, на думку очільника Альянсу, що НАТО і 31 член блоку повинні продовжувати рішуче підтримувати Україну.

"Українці показали, що вони здатні захищатися, захищатися, особливо коли вони отримують зброю від Німеччини та багатьох інших країн НАТО", — додав Столтенберг.

Раніше Володимир Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли армія країни-агресорки досягне всіх своїх цілей. Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території нашої держави та вигадує, що Одеса — російське місто.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що на сьогодні у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків. Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 12:22