Фото: УП

Екс-нардеп Мураєв отримав підозру у державній зраді: скільки років тюрми йому загрожує

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Євгенію Мураєву. Йому інкримінують державну зраду.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на керівника забороненої партії "Наші", екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені.

"У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України", — повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  •  ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  •  ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 липня чинному народному депутату від забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" повідомлено про підозру у державній зраді. Правоохоронці встановили, що на початку повномасштабного вторгнення нардеп перейшов на бік ворога. Він переїхав з Києва до окупованого Бердянська. Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати з загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2023 10:16