Фото: прокуратура Львівщини

Екс-очільницю Львівської ОПЗЖ підозрюють у держзраді

Львівська обласна прокуратура завершила досудове розслідування щодо екс-очільниці організації від забороненої партії ОПЗЖ. Жінка з 2015 року працювала на РФ.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівщини.

"Розслідуванням встановлено, що з 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії "ОПЗЖ" та громадської організації "Український вибір – право народу", — зазначили прокурори.

Правоохоронці підтвердили, що посадовиця організовувала й брала участь у проплачених масових заходах за вказівками спецслужб РФ. Під час цих заходів активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні.

"Обвинувачена також організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію", — розповіли в прокуратурі.

Також із 2018 року чиновниця брала активну участь у програмах на російських та проросійських медійних ресурсах у ролі "політичного експерта" та фахівця в галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

"У своїх інтерв’ю вона поширювала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також нібито розташованих на території держави баз НАТО", — наголосили в прокуратурі.

Обвинувачена наразі перебуває під вартою. Прокурори скерували обвинувальний акт щодо екс-посадовиці до суду.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали колишнього співробітника СБУ в Луганської області. Чоловік понад вісім років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2023 14:42