Фото: Уніан

Екс-очільника аеропорту "Бориспіль" Дихне ув'язнили на п'ять років: деталі справи

Колишнього керівника "Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгена Дихне засуджено до п'яти років позбавлення волі. Його звинуватили у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомила прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

"Колишньому керівнику ДП "МА "Бориспіль" суд призначив покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн", — йдеться у повідомленні.

До того ж суд виніс вирок і начальнику служби орендних відносин — чотири роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

"Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду", — зауважили правоохоронці.

Деталі справи

Упродовж 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Попри це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, що призвело до завдання збитків у сумі понад 15,7 млн грн.

Нагадаємо, 1 березня начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області викрили на чергових оборудках із земельними ділянками. Посадовець заподіяв збитки державі у понад 3,8 млн грн.

Додамо, нещодавно ДБР викрило на Львівській митниці схему ввезення товарів "порожніми фурами". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Події, 01.03.2023 15:10