Фото: ФК "Динамо"

Екс-тренер "Динамо" Луческу фіційно очолив європейську збірну

У вівторок, 6 серпня, колишній тренер київського "Динамо" та донецького "Шахтаря" Мірча Луческу очолив національну збірну Румунії.

Відповідне повідомлення опублікувала Федерація футболу Румунії.

Угода 79-річного наставника розрахована до 2026 року, його ціллю є вихід із командою на Чемпіонат світу–2026, а також максимальний результат у Лізі націй. На цій посаді Луческу змінив Едварда Йорданеску, який залишив румунську збірну одразу після Євро-2024 у зв'язку із закінченням контракту.

Цікаво, що у першій половині 1980-х Мірча вже очолював збірну Румунії та виводив її на континентальну першість 1984 року.

Нагадаємо, що головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу подав у відставку та навіть оголосив про закінчення кар'єри після програного матчу проти "Шахтаря" (0:1) у 13-му турі чемпіонату України. Але згодом охолов і закінчувати кар’єру передумав, попри 78-річний вік.

Також після від’їзду з України Мірча Луческу дав інтерв'ю російському пропагандистському медіа "Спорт Експрес". У ньому 78-річний румун розповів про свої плани щодо продовження кар'єри.

Раніше президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що інформація про те, що колишній головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу може повернутись у клуб на посаду генерального директора, виявилась неправдою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.08.2024 13:31