Мірча Луческу. Джерело: "Український футбол"

Тренер Луческу після відставки з київського "Динамо" "заграє" з Росією, а українським журналістам це заперечує

Колишній головний тренер "Шахтаря" та "Динамо" Мірча Луческу після від’їзду з України дав в інтерв'ю російському пропагандистському медіа "Спорт Експрес". У ньому 78-річний румун розповів про свої плани щодо продовження кар'єри.

На запитання "Чи можна тепер побачити вас у Росії?" Луческу начебто відповів: "Минуло зовсім небагато часу з того дня, як я пішов із "Динамо", через місяць ситуація з майбутнім стане зрозумілішою. Можу сказати, що я поважаю усі країни".

Тобто фактично не заперечив, що може повернутися до Росії. Варто зазначити, що свого часу румунський фахівець очолював санкт-петербурзький "Зеніт" (у сезоні 2016/17), тож має контакти з країною-агресоркою.

Зрозуміло, що українські медіа попросили його прокоментувати сказане.

"Насамперед хочу сказати, що моє останнє інтерв’ю було на тему футболу, тільки футболу, а не війни та політики. Якби мене прямо запитали про повернення до Росії, то я би відповів, що ніколи не повернуся до країни, яка породжує зло та розпочинає війни", — заявив Луческу виданню SportArena.

У коментарі для Football.ua він зазначив, що футбол — це інший бік, це не про війну. Тренер зізнався, що дуже складно продовжувати грати у футбол, коли тривають бомбардування, падають ракети, скасовують матчі.

"Так просто продовжувати неможливо. Дуже важливо досягти миру та повернутися до нормального життя. Я продовжував жити в Україні всі ці два роки в цій ситуації, і я ніколи не казав, що повернуся до країни-агресора. Ніколи", — запевнив футбольний наставник.

Водночас у літнього фахівця з Румунії проскакують нотки ностальгії за старими часами. Він нагадав період, коли російські й українські команди грали товариські турніри, назвав це чудовим часом і закликав до нього повернутися.

"Ми маємо щось зробити, щоби повернутися до цього. І лише спільними зусиллями зможемо цього досягти. Я люблю Україну та період роботи в цій країні, але я працював і в Росії, і там у мене нормальні стосунки. Але продовжувати далі так просто неможливо", — підсумував Мірча Луческу.

Нагадаємо, що головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу подав у відставку та навіть оголосив про закінчення кар'єри після програного матчу проти "Шахтаря" (0:1) у 13-му турі чемпіонату України. Але згодом охолов і закінчувати кар’єру передумав, попри 78-річний вік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.11.2023 01:21