Фото: Віктор Жора. Джерело – rayon.in.ua

Екс-заступнику голови Держспецзв’язку обрано запобіжний захід: що вирішив суд

У понеділок, 27 листопада, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Віктору Жору. Його підозрюють у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до колишнього заступника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 10 мільйонів гривень застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення", — йдеться у повідомленні.

Справа Юрія Щиголя

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку). Її члени заволоділи державними коштами на суму понад 62 мільйони гривень.

Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Вранці 20 листопада з’явилася інформація, що уряд звільнив очільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя.

Нагадаємо, парламентська фракція "Слуга народу" призупинила членство народного депутата Андрія Одарченка в партії. Його підозрюють у корупції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.11.2023 10:44