На фото: Андрій Одарченко. Джерело: focus.ua

Партія "Слуга народу" призупинила членство нардепа Одарченка у фракції

Парламентська фракція "Слуга народу" призупинила членство народного депутата Андрія Одарченка в партії. Його підозрюють у корупції.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". Це відбулося за рішенням голови фракції.

"Це стандартна процедура, яка застосовується нами в подібних випадках. Остаточне рішення щодо нього буде прийнято за результатами слідства. Але ще раз хочемо наголосити, що як і в попередніх випадках, ніхто нікого вигороджувати не буде. Політична відповідальність уже настала. Далі справа за антикорупційними органами", — йдеться у повідомленні.

Справа Андрія Одарченка: що відомо

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами. Він пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів.

Правоохоронці з’ясували, що в обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топ-посадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів

У НАБУ наголосили, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав нардепу Андрію Одарченку запобіжний захід у вигляді двох місяців під вартою з можливістю застави у 15 мільйонів гривень. Його викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.11.2023 17:59