Фото: Facebook Андрія Одарченка

Нардепу Одарченку, який намагався підкупити топ-посадовців, обрали запобіжний захід (відео)

Вищий антикорупційний суд обрав нардепу Андрію Одарченку запобіжний захід у вигляді двох місяців під вартою з можливістю застави у 15 мільйонів гривень. Його викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Відео з судового засідання оприлюднило "Радіо Свобода".

На кадрах видно, як Андрій Одарченко слухає на суді відеозапис, де він нібито пропонує хабаря Мустафі Наєму. Депутат просив зробити засідання закритим для преси, але суд відмовив. Цікаво, що під час перегляду відео Одарченко заявляв, що це нібито не його голос на ролику, а адвокати додали, що "навіть міміка не збігається".

Справа Андрія Одарченка: що відомо

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами. Він пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів.

Правоохоронці з’ясували, що в обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топ-посадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів

У НАБУ наголосили, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі щодо отримання народним депутатом Людмилою Марченко та її помічницею 11,3 тисячі доларів за перетин кордону. Детективи Національного антикорупційного бюро відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.11.2023 21:14