Фото:parlament.ua

Нардепа Холодова виключили із партії "Слуга народу"

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що підписала розпорядження про виключення з партії нардепа Андрія Холодова.

Про це Шуляк повідомила у Facebook.

Очільниця партії зауважила, що виключає з партії тих, хто знівелював інтереси держави.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Андрія Холодова про складання повноважень народного депутата. Своєю чергою, як голова партії "Слуга Народу" підписала розпорядження про виключення його з партії", — повідомила Шуляк.

Додамо, 31 липня народний депутат Андрій Холодов написав заяву про складання мандату. Заява Холодова буде розглянута на найближчому пленарному засіданні.

Скандал з Холодовим

Розслідувачі "Схем" встановили, що народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і відтоді не повертався. Попередньо, він живе на Кіпрі.

За інформацією ЗМІ, востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Уранці того дня він на автомобілі Mercedes GLS 450 перетнув кордон через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. До цього нардеп виїжджав за кордон 17 грудня, а потім повернувся 11 січня і пробув в Україні 10 днів.

За даними "Схем", Холодов перебуває з сім’єю на Кіпрі, де у нього є маєток. Журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес. Також журналісти зазначають, що дружина нардепа є кумою Оксани Марченко — дружини співзасновника забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. У Відні вона також володіє салоном весільних і вечірніх суконь на вулиці Вальфішгассе в центрі міста. Сам же нардеп на зв'язок не виходить і не відповідає ні на дзвінки, ні на листи журналістів.

Нагадаємо, Холодов — не перший "слуга народу", який втрапив у скандал через виїзд за кордон. Так, 25 липня блогер Антон Швець опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомогло нардепу Александру Дубінському виїхати за кордон. За словами блогера, він вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

А 26 липня з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Олександром Дубінським. Згідно зі світлинами, нардеп відпочиває в Іспанії.

Додамо, 28 липня суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову. Арістов підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 19:17