Фото ілюстративне. unsplash

Електрика від в’язнів, які крутять педалі: депутат від "Слуги народу" вніс "креативний" законопроект у Раду

У Верховній Раді зареєстрували законопроект під №10057, головна мета якого мотивувати 50 тисяч в'язнів генерувати електроенергію через велогенераційні установки.

Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Гривко пояснив цю пропозицію на своїй Facebook-сторінці.

"Його концептуальна суть проста. Мотивувати 50 тисяч в'язнів генерувати електроенергію через велогенераційні установки. Якщо впродовж місяця вони виконуватимуть норми, визначені Міністерством юстиції, то термін ув'язнення зменшиться на три дні, але не більше десяти місяців у рік", — зазначив він.

За підрахунками Гривка, за рік в'язень може зменшити на 30 днів термін ув'язнення, що вплине прямо на економію щодо його утримання — приблизно до 8% (до 200 мільйонів гривень).

Гривко вважає, що цим законопроектом показує альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати в активний спорт, спортивні зали й інші структури.

"Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію. Щоби створити щось нове, потрібно діяти рішуче, наполегливо, креативно й інакше! Всі ресурси заради перемоги!" — підсумував "слуга народу".

Щоправда, до ідеї нардепа в Україні поставилися скептично та навіть із насмішками. У мережі назвали це "осіннім загостренням", а деякі дописувачі запропонували самим депутатам прямо у сесійній залі крутити педалі та генерувати електроенергію.

Нагадаємо, нещодавно інший депутат від "Слуги народу" — Георгій Мазурашу — зареєстрував у Верховній Раді проект змін до статті 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Мета цього документа — стимулювання студентів до добровільної мобілізації. А держава у відповідь мала би забезпечити їм здобуття відповідної освіти без жодних виплат.

Однак проект змін не містить обов'язкового фінансово-економічного обґрунтування витрат із бюджету та джерел надходжень відповідних коштів. Як свідчить практика, народний депутат Георгій Мазурашу часто виходить із різними законодавчими ініціативами. Однак майже ніколи вони не знаходять підтримки в сесійній залі. Навіть колеги з фракції "Слуга народу" ставляться до них зазвичай скептично.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.09.2023 12:41