Фото: armyinform.com

Елітні норвезькі фахівці навчатимуть українських воїнів: що відомо

Сотня українських військовослужбовців розпочала навчання у Норвегії. Інструктори з Національної гвардії підготують воїнів Збройних сил України у сфері військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ця підготовка повинна збільшити перевагу України над РФ у випадку, якщо справа дійде до відряджання добре вмотивованих та підготовлених воїнів на поле бою. Генштаб зазначає, що курс є першим з кількох, де українські військові отримають якісну професійну підготовку в Норвегії протягом чотирьох інтенсивних тижнів.

Полковник Єнс, який набирав інструкторів та підготував все необхідне для навчання, заявив, що українські військовослужбовці матимуть можливість зустрітися з професійними та кваліфікованими інструкторами з Національної гвардії та Збройних сил Норвегії, які забезпечать їх якісною підготовкою.

Також міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам наголосив, що українськими військовими будуть добре піклуватися під час перебування в Норвегії.

"У місці навчання вже готові місця для проживання та поселення. Кухня орієнтована на українські страви, а на тренувальному полі створене відповідне бойове середовище — окопи та опорні пункти", — додав полковник Єнс.

Нагадаємо, Норвегія оголосила небажаними особами 15 співробітників посольства РФ у Норвегії. Вони займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 08:28