Фото: соцмережі

Персони нон грата: Норвегія висилає 15 російських шпигунів з посольства в Осло

Норвегія оголосила небажаними особами 15 співробітників посольства РФ у Норвегії. Вони займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям. 

Про це повідомляє МЗС Норвегії.

"15 офіцерів розвідки брали участь у діяльності, яка не сумісна з їхнім дипломатичним статусом. Це важливий крок у протидії та зниженні рівня активності російської розвідки в Норвегії, а отже, у захисті наших національних інтересів", — заявила глава МЗС Аннікен Гуйтфельдт.

Зазначається, що правоохоронці стежили за росіянами тривалий час. Виявилося, що офіцери розвідки працювали у Норвегії під дипломатичним прикриттям. Тепер їх висилають із країни, а в майбутньому Норвегія не видаватиме візи російським розвідникам.

"Наразі РФ становить найбільшу розвідувальну загрозу для Норвегії. Ми дуже серйозно ставимося до цього і зараз вживаємо заходів щодо протидії діяльності російської розвідки в нашій країні", — додала міністерка.

Нагадаємо, 18 березня правоохоронці на Харківщині затримали колаборантку, яка переоформлювала документи підприємців за законодавством РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

 

Світ, 13.04.2023 16:18