Емманюель Макрон прибув в США з державним візитом

24 КВІТНЯ 2018 14:24

Президент Франції Емманюель Макрон в понеділок, 23 квітня, прибув з державним візитом в США. Макрон став першим гостем Трампа, який відвідав США з державним візитом.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Президент США і його французький колега мають намір обговорити міжнародну безпеку, світову торгівлю і двосторонні відносини. У переговорах також візьмуть участь радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон і ряд міністрів.  

Зокрема, сторони обговорять рішення американського президента ввести 25-процентні мита на сталь і 10-процентні на алюміній. Раніше Євросоюз, для якого зроблено тимчасове виключення, звернувся зі скаргою до СОТ. ЄС хоче виступати партнером США в боротьбі з несправедливою практикою торгівлі з боку Китаю, підкреслює французька сторона.  

Ще однією темою для переговорів в ході зустрічі двох президентів за участю канцлера ФРН Ангели Меркель (Angela MERKEL) стане угода з Іраном щодо ядерної програми.   

Представники Євросоюзу стурбовані можливим зривом угоди про обмеження іранської атомної програми. Раніше Трамп пригрозив вийти з угоди з Іраном в тому випадку, якщо до 12 травня цей документ не буде посилений.

 

Політика, 24.04.2018 14:24