Фото: "Укрінформ"

"Енергоатом" заперечив заяви про закупівлю рукавичок для окупованої ЗАЕС

"Енергоатом" прокоментував інформацію про закупівлю рукавичок для окупованої Запорізької атомної електростанції. У компанії запевняють, що не закупали та не постачали дану продукцію на окуповану територію.

Про це повідомила прес-служба "Енергоатому".

Зазначається, що днями у мережі поширилася інформація, що нібито під час тимчасової окупації Запорізької атомної електростанції, НАЕК "Енергоатом" закупила для робітників рукавички на сім мільйонів гривень. 

"У звʼязку з поширенням у соціальних мережах, зокрема каналі "Правда Геращенко", та низці ЗМІ неперевіреної інформації щодо закупівлі Енергоатомом рукавичок для ЗАЕС, повідомляємо, що ця інформація є неправдивою та маніпулятивною. Енергоатом не закуповував, не оплачував і не постачав таку продукцію на окуповану територію", — йдеться у повідомленні.

Компанія стверджує, що закупівля рукавичок це частина підготовки до деокупації станції, а подібні заяви це "спроба очорнити діяльність "Енергоатому",

"Водночас всім недобросовісним розповсюджувачам інформації, що бажають очорнити діяльність Енергоатому через маніпуляції на темі поставок для ВП ЗАЕС повідомляємо, що ДП "НАЕК "Енергоатом" дійсно готується до деокупації Запорізької АЕС і всіма доступними засобами прискорює її. Зокрема, компанія проводить тендери на першочергові потреби станції після її звільнення", — пояснює компанія.

Зазначається, що в "Енергоатомі" створена спеціальна комісія, яка "ретельно розглядає всі потреби окупованої станції й приймає рішення щодо необхідності фінансування тих чи інших закупівель".

"Брудними публікаціями й обвинуваченнями нікому не вдасться зупинити ті закупівлі "Енергоатому", які виконуються для підготовки до якнайшвидшого повернення ЗАЕС до експлуатації після деокупації", – додає підприємство. 

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань спільно з Національним антикорупційним бюро завершили розслідування щодо колишніх заступника міністра оборони та т.в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони. Вони під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на 12 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 20:45