Ердоган назвав Асада «вбивцею» в розмові з Путіним

13 КВІТНЯ 2018 12:20

Країни роблять помилку, підтримуючи Асада, який атакує свій народ звичайною і хімічною зброєю, заявив президент Туреччини, передає TrueUA з посиланням на DW  

Разом з Путіним і Трампом Ердоган сподівається припинити «хімічну бійню» в Сирії.  

Незважаючи на загострення міжнародної кризи навколо Сирії, Туреччина як і раніше зацікавлена в співробітництві як з США, так і з Росією і Іраном.   

Після телефонної розмови з Дональдом Трампом, що відбулася 11 квітня, у четвер, 12 квітня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорив ситуацію в Сирії з Володимиром Путіним. При цьому, за словами Ердогана, Анкара робить ставку на відносини з Заходом, а зв'язки з Росією, Іраном і Китаєм не є альтернативою, а доповненням до них.  

За словами Ердогана, в бесідах з Трампом і Путіним мова була про те, як «ми разом можемо зупинити цю хімічну бійню».   

Ердоган поклав відповідальність за хіматаку в сирійському місті Дума на режим президента Асада і в розмові з Путіним назвав його «вбивцею».  

На думку турецького лідера, «деякі країни перетворили Сирію в місце, де вони влаштовують реслінг». Через цей «спектакль» світ піддається «найбільшій загрозі за останні роки».  

«Ті, хто підтримує режим вбивці Асада, роблять помилку. Це також помилково, як покривати режим, атакуючий власний народ звичайною і хімічною зброєю», - сказав Ердоган на адресу Росії і Ірану.   

Не менш помилковою турецький президент вважає спробу «розділити Сирію на частини, використовуючи для цього терористичні організації».   

За його словами, Туреччина продовжить військові дії на півночі Сирії проти курдських «Загонів народної самооборони», яких підтримують американці.

 

Світ, 13.04.2018 12:20