Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ердоган несподівано скасував візит до Ізраїля: названо причину

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган скасував свій візит до Ізраїля. Він не вважає терористами бойовиків ісламістського руху ХАМАС, які напали на країну.

Таку заяву він зробив на з'їзд своєї партійної фракції в парламенті, пише The Times of Israel. Ердоган наголосив, що передумав їхати до Ізраїля через його "нелюдську війну".

"Ізраїль може розглядати ХАМАС як терористичну організацію нарівні із Заходом. Захід вам багато чим зобов’язаний. Але Туреччина вам нічого не винна. ХАМАС не є терористичною організацією, це група моджахедів, які захищають свої землі", — заявив Ердоган.

Операція Ізраїлю в Секторі Гази: що відомо

Армія оборони Ізраїлю планувала провести наземну операцію в Секторі Гази 14-15 жовтня, однак її відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАС. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться. Кількість захоплених ХАМАСом заручників оцінюється в понад 200 людей.

Нагадаємо, що 23 жовтня ХАМАС звільнив двох літніх заручниць після поради з боку США. Також повідомлялося, що бойовики можуть передати Червоному Хресту близько 50 заручників з подвійним громадянством.

Раніше повідомлялось, що бойовики ХАМАС намагаються затягнути початок наземної операції Ізраїлю у Секторі Гази. Зокрема, члени угрупування відпускають ізраїльських заручників по одному.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 25.10.2023 14:39