Фото: censor.net

ХАМАС може передати Червоному Хресту близько 50 заручників

Бойовики ХАМАС у найближчі години можуть передати Червоному Хресту близько 50 заручників з подвійним громадянством.

Про це повідомляє ізраїльський портал i24news з посиланням на джерела в Газі.

За даними видання, наразі триває остаточне доопрацювання можливої угоди за посередництва Катару. Представники Червоного Хреста вже прямують до групи викрадених людей, їх можуть відпустити на півдні Сектора Гази. 

Відзначається, що Ізраїль не буде офіційною стороною в цих переговорах. При цьому, в останні години ЦАХАЛ не завдавав авіаударів по Сектору Гази, щоб забезпечити співробітникам Червоного Хреста безпеку.

Варто зауважити, що 23 жовтня бойовики ХАМАСу звільнили з Сектору Гази двох заручників, яких хотіли передати Ізраїлю два дні тому. Як зазначається, заручників звільнили "з гуманітарних причин" за посередництва Єгипту та Катару. В Ізраїлі підтвердили дані та вказали, що полонених передали єгипетській стороні.

Нагадаємо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що майже 340 українців погодились на евакуацію із Сектору Гази. При цьому близько 500 наших громадян залишаються у цьому регіоні.

Також повідомлялось, що у Секторі Гази загинула 24-річна громадянка України Лейла Хіжи. У жінки залишилася маленька дочка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.10.2023 22:38