Обстріл Сектора Гази. Джерело: The Times of Israel

Ізраїль скасує наземну операцію у Секторі Гази: Єрусалим поставив ультиматум ХАМАСу

Ізраїль готовий скасувати наземну операцію у Секторі Гази. Для цього ХАМАС повинен звільнити усіх заручників і безапеляційно капітулювати.

Таку заяву зробив міжнародний речник армії оборони країни Джонатан Конрікус в інтерв’ю австралійському радіо ABC.

"Якщо ХАМАС вийде зі своїх укриттів, в яких ховається за ізраїльським цивільним населенням, як він це робить зараз, поверне наших заручників — усіх 212 — і беззастережно здасться, тоді війна закінчиться. Якщо вони цього не зроблять, нам, ймовірно, доведеться увійти та зробити це", — наголосив Конрікус.

Проте підполковник Конрікус не відповів, чому наземне вторгнення відкладається, попри багатоденні розмови про це, натомість заявив, що ізраїльські війська "повністю ліквідують ХАМАС". Він також додав, що люди "повинні ставати на чийсь бік... відповідно до власної моралі".

Варто відзначити, що вночі у Секторі Гази відбувся найпотужніший та найдовший обстріл від початку загострення війни. Найінтенсивніше ЦАХАЛ бив в районі табору біженців Джабалія: загинули щонайменше 20 людей, чимало будинків зруйновано.

Нагадаємо, 22 жовтня речник Держдепартаменту США Метью Міллер процитував слова державного секретаря США Ентоні Блінкена: мовляв, Ліван постраждає, якщо його втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Вздовж південного кордону цієї держави зростає напруга.

За словами речника, державний секретар Ентоні Блінкен розмовляв із тимчасовим прем’єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті, щоби підтвердити підтримку США ліванського народу та відзначити стурбованість зростанням напруги вздовж південного кордону Лівану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.10.2023 10:12