Фото: DW

Ердоган закликав реформувати Раду безпеки ООН

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав реформувати Раду безпеки ООН, через її  "нестійким" устрій.

Про це повідомляє Anadolu.

"Чинний устрій, за якого доля людства опиняється в руках п’яти держав (постійних членів Радбезу з правом вето. – Ред.), не є стійким. Потрібно невідкладно реформувати РБ ООН, із всеосяжним та інклюзивним порозумінням", — сказав президент Туреччини.

Крім того, за словами Ердогана, він вірить у можливість "справедливого миру" між Росією та Україною, який "дав би можливість обом сторонам гідно вийти із ситуації та дозволив би нашому регіону вийти з виру, у якому він опинився". 

Нагадаємо, у Раді безпеки ООН Російська Федерація головуватиме протягом квітня 2023 року. Вона змінить Мозамбік.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав "злим жартом" запланований на перше квітня 2023 року початок головування Російської Федерації у Раді безпеки ООН.

"Росія узурпувала своє місце; воно веде колоніальну війну; її лідер є військовим злочинцем, який розшукується МКС за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Раді безпеки ООН ", — написав Кулеба у Twitter.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав бойкотувати протягом квітня будь-які засідання Радбезу ООН під егідою Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 09:13