Фото: Слуга народу

Головування РФ у Радбезі ООН: у Зеленського звернулися із важливим прохання до держав-членів

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав бойкотувати протягом квітня будь-які засідання Радбезу ООН під егідою Росії.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телемарафону.

"Це не просто жарт. Це певні юридичні дії. Це не жарт, це злам глобальної системи як такої... Ми говоримо сьогодні про країну, яка порушує статтю 4 статуту ООН, ключову статтю, базову. Не може держава-член ООН починати війну без мандату ООН",  сказав Подоляк.

Радник зауважив, що країна-терористка порушує статут, і щонайменше має бути позбавлена присутності в ООН.

"Тому, мені здається, що країни-члени Радбезу мають говорити не про жарт, а бойкотувати протягом квітня будь-які засідання під егідою РФ, тобто не приходити на ці засідання... Це єдиний механізм, щоб поставити крапку в цьому нонсенсі", — наголосив Подоляк.

Нагадаємо, у Раді безпеки ООН Російська Федерація головуватиме протягом квітня 2023 року. Вона змінить Мозамбік.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав "злим жартом" запланований на перше квітня 2023 року початок головування Російської Федерації у Раді безпеки ООН.

"Росія узурпувала своє місце; воно веде колоніальну війну; її лідер є військовим злочинцем, який розшукується МКС за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Раді безпеки ООН ", — написав Кулеба у Twitter.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.04.2023 21:21