Фото: Генштаб ЗСУ

Естонська розвідка спрогнозувала розвиток подій на фронті

Найближчим часом ситуація на фронті не зазнає суттєвих змін. Ні Збройним силам України, ні окупаційним військам не вдасться здобути значних успіхів на жодному з напрямів.

Такий прогноз зробив новий очільник центру військової розвідки Естонії полковник Антс Ківісельг, пише ERR.

За його словами, найактивніші бойові дії продовжуються довкола Роботиного, де українські сили продовжують прориватися через російські оборонні укріплення; активні бої йдуть в районі Новопрокопівки та Вербового. Біля Новопрокопівки українські війська зайняли кілька важливих висот, що має сприяти подальшому успіху.

Також Ківісельг наголосив, що окупанти перегруповують і перекидають сили, сподіваючись перешкоджати просуванню Сил оборони в бік Мелітополя. На його думку, перекидання так званих "елітних" підрозділів, як 76-ї та 7-ї штурмових дивізій ВДВ свідчить, що російське командування вважає реалістичним тактичний успіх українського наступу на цьому напрямку. Він переконаний, що швидше за все, ситуація змусить російське командування більше ризикувати у застосуванні авіації.

Він зазначив, що на інших ділянках фронту суттєвих змін немає: триває систематична і складна робота для ізоляції Бахмута, але швидких успіхів не варто очікувати. За словами Ківісельга, у найближчій перспективі Україна, скоріш за все, продовжить наступ на Запоріжжі та ймовірно досягне там тактичних успіхів.

"Проте зараз ми бачимо, що ситуація на фронті відносно складна і найближчими тижнями великого оперативного прориву не очікується", — додав він.

Нагадаємо, начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що російські загарбники готуються до штурму на Лимано-Куп'янському напрямку. Проте якість ворожих з'єднань на даному відтинку вкрай низька.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 21:36