Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Евакуація з Куп'янського району: скільки мешканців вже виїхали

З Куп’янського району на Харківщині вже вдалося евакуювати приблизно 480 людей, з них близько 130 — діти. Влада працює над розробкою маршрутів евакуації на випадок загрози окупації Куп’янська, де росіяни останні кілька тижнів намагаються наступати.

Про це повідомив очільник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич у коментарі "Свобода.Ранок".

За його словами, є люди, які виїжджають із небезпечних районів власним автотранспортом. Найчастіше для евакуації вони обирають наближені населені пункти, або ті, які розташовані у межах Харківської області. 

Канашевич зазначив, що є й ті, хто відмовляється виїжджати. Як приклад він навів село Синьківка, яке систематично атакують російські військові, однак там залишаються люди.

"Цей населений пункт розташований практично на лінії фронту. Там точаться контактні бої. З усім тим ми знаємо, що у Синьківці проживає десь шість людей цивільного населення, які в жодному разі заявляють, що вони відмовляються виїжджати", — зазначив посадовець. 

Він додав, що у всіх громадах Куп’янського району розробили маршрути на випадок необхідності провести масштабну евакуацію людей на випадок загрози окупації Куп’янська, якщо російські війська просунуться до міста.

Нагадаємо, що обов’язкову евакуацію у Куп’янському районі влада оголосила 10 серпня. Це рішення було ухвалено через посилення російських обстрілів. Зокрема, жителям 37 наближених до зони бойових дій населених пунктів пропонують виїхати до Харкова, а далі за бажанням — в інші області України.

Відомо, що ЗСУ визволили Куп’янськ від російських окупантів 10 вересня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 02:31