Фото: "Слово і діло"

ФБР взялося за справу щодо погрози суддям, які дискваліфікували Трампа з виборів у штаті Колорадо

Представники Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки розслідують погрози на адресу суддів Верховного суду Колорадо після того, як вони дискваліфікували Дональда Трампа на виборах 2024 року. 

Про це повідомляє CNN.

"ФБР знає про ситуацію та співпрацює з місцевими правоохоронними органами. Ми будемо активно розслідувати будь-які погрози або застосування насильства з боку тих, хто використовує екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від їхньої мотивації", — заявила офіцер зі зв’язків із громадськістю ФБР Віккі Мігоя.

Зазначається, що імена чотирьох суддів Верховного суду Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа з голосування, часто з’являються в скандальних публікаціях на різних форумах із закликами розкрити особисті дані суддів. Про це свідчить аналіз онлайн-чату, підготовлений дослідницькою організацією для правоохоронних органів США, який з'явився в розпорядженні CNN.

Також у виданні наголосили, що представники державних і місцевих правоохоронних органів і неурядових дослідницьких груп відстежували риторику на екстремістських онлайн-форумах, щоб виявити ознаки, які можуть перетворитися на відчутні загрози державним службовцям.

Зокрема, один із користувачів ультраправого веб-сайту, який підтримує Трампа, опублікував пост і насильницькими висловлюваннями щодо суддів. 

"Усі щури в мантіях повинні бути повішені", — йдеться у дописі прихильника Трампа.

Також встановлено, що дописи повторювали модель онлайн-активності, яка спостерігалася після попередніх федеральних звинувачень проти Трампа. Їх розпізнають як розпливчасті заклики до громадянської війни та тривожно насильницькі висловлювання, але мало схожі на конкретні плани дій.

Нагадаємо, 20 грудня Дональду Трампу заборонили брати участь у місцевих виборах претендентів-республіканців на висування кандидатом на посаду президента США. Такий вердикт виніс Верховний суд американського штату Колорадо. Судді пояснили своє рішення 14 поправкою до конституції США, яка забороняє учасникам заколоту працювати на найвищих державних посадах. Йдеться про штурм Капітолія США 6 січня 2021 року. За ухвалення заборони Трампу проголосували четверо суддів, проти — троє.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.12.2023 10:59