Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Судовий процес проти Трампа: колишній президент США розробив хитру стратегію

У середу, 20 грудня, 45-й президент США Дональд Трамп закликав Верховний суд США відхилити запит федеральних прокурорів щодо негайного перегляду його заяви щодо неможливості притягнення до кримінальної відповідальності через намагання скасувати свою поразку на виборах у 2020 році. 

Про це повідомляє Reuters.

Політик звернувся до суду у відповідь на запит спеціального прокурора США Джека Сміта, який у разі задоволення міг би зазначити політичну потребу в кримінальному імунітеті перед фемідою, навіть якщо суд нижчого рівня винесе на розгляд дане питання.

Також Дональд Трамп попросив суддів відхилити прохання Сміта про те, щоб Верховний суд висловив свою думку до того, як це зробить нижчий апеляційний суд. Такі дії можуть затягнути судовий процес та відкласти запланований на березень 2024 року початок судового розгляду його справи.

Своєю чергою адвокати Трампа у своєму поданні зазначили, що спецпрокурор закликає суддів обійти звичайний апеляційний процес, що охоплює рішення Окружного апеляційного суду округу Колумбія, "і поспішати розв'язувати питання з нерозважливою безоглядністю". Суд повинен відхилити це запрошення найближчим часом.

Справи проти Трампа

Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Зокрема, у рамках розслідування йому було пред'явлено звинувачення: у змові з метою обману Сполучених Штатів; у змові з метою запобігання офіційному розгляду; у перешкоджанні та спробі перешкоджання офіційному розгляду; у змові проти прав громадян.

Нагадаємо, у травні 2023 року Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.12.2023 09:01