Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Змінить політику щодо НАТО та України: ЗМІ оприлюднили "президентські плани" Трампа

Дональд Трамп у разі обрання президентом США планує призначити на ключові посади в Пентагоні, Держдепі та ЦРУ лояльних йому людей. Таким чином він намагатиметься реалізувати свою ізоляціоністську політику.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на 20 нинішніх та колишніх помічників посадовців і дипломатів США.

За даними неназваних джерел, призначення лояльних до нього людей дозволить Трампу внести радикальні зміни в позицію США з різних питань. У першу чергу це стосується війни в Україні, торгівлі з Китаєм, а також федеральних інституцій, які реалізують, а іноді й обмежують зовнішню політику.

Помічники запевнили агентство, що у разі повернення Трампа до влади, він не гаятиме часу, скорочуючи оборонну допомогу Європі. Він також вріже економічні зв'язки з Китаєм.

"Трамп усвідомив, що кадри — це політика. На початку його адміністрації було багато людей, які були зацікавлені в реалізації власної політики, а не політики президента", — заявив його четвертий і останній радник з національної безпеки Роберт О'Браєн.

За словами О'Браєна, який залишається одним з головних зовнішньополітичних радників Трампа та регулярно з ним спілкується, що запровадження торговельних тарифів щодо країн НАТО, якщо вони не виконають свої зобов'язання витрачати на оборону не менше 2% свого валового внутрішнього продукту. Саме на цьому Трамп, побудує свою лінію політики, яка буде обговорюватися під час другого терміну політика.

На кого зробить ставку Трамп

За інформацією Reuters, Дональд Трамп залучиться підтримкою таких радників: останнього директора Національної розвідки при Трампі Джона Реткліффа, колишнього посла США в Німеччині Річарда Гренелла та колишнього співробітника Трампа, який обіймав кілька посад у розвідувальній та оборонній спільнотах, Кеша Патела.

Варто відзначити, що більшість з радників були активними захисниками Трампа після того, як він залишив посаду, та висловлювали занепокоєння тим, що США платять занадто багато за підтримку як НАТО, так і України.

Так, заступник помічника міністра оборони з питань Близького Сходу при Трампі Майкл Малрой заявив, що колишній президент, швидше за все, призначить людей, які поділяють його ізоляціоністський погляд на зовнішню політику та навряд чи будуть протистояти цьому підходу.

Своєю чергою, вісім європейських дипломатів, що були опитані Reuters, сумніваються, що Трамп буде дотримуватися зобов'язань Вашингтона захищати союзників по НАТО. Вони також побоюються, що Трамп припинить допомогу Україні на тлі її війни з Російською Федерацією.

Нагадаємо, чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оцінив шанси колишнього лідера країни Дональда Трампа на прийдешніх виборах. На думку Джозефа, його конкурент пасе задніх у виборчих перегонах.

Раніше повідомлялось, що підшивка із секретною інформацією про втручання Російської Федерації у президентські вибори США 2016 року, коли перемогу здобув Дональд Трамп, загадково зникла. Її безрезультатно намагаються розшукати спецслужби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.12.2023 21:47