Фото: ДБР

Фейкове постачання продуктів для ЗСУ: перед судом постануть п'ятеро учасників схеми

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство щодо заступника командира однієї з військових частин, начальника їдальні військової частини, двох менеджерів та бухгалтера підприємства-постачальника, які привласнили 4,6 мільйона гривень, виділених на закупівлю продуктів військовим.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, у серпні-грудні 2023 року заступник командира військової частини разом з начальником їдальні підробили накладні щодо нібито постачання до військової частини продуктів на 4,6 мільйона гривень. 

Водночас Міноборони, відповідно до поданих документів, перераховувало гроші підприємству-постачальнику за уявну продукцію. Менеджери підприємства легалізували гроші та розділили їх між учасниками схеми. Самі "продукти" списували як такі, що їх начебто з’їли солдати.

"П’ять учасників оборудки обвинувачуються в умисному заволодінні чужим майном, підробленні офіційного документа та його використанні, службовому підробленні, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України). Начальник їдальні також обвинувачується у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України), оскільки за місцем його проживання було виявлено боєприпаси та вибухові речовини", — йдеться у повідомленні.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство у справі щодо львівського бізнесмена та членів злочинної організації, які постачали неякісний військовий одяг для потреб Збройних сил України на понад мільярд гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.10.2024 12:59