Фото: ДБР

Постачання неякісного одягу для ЗСУ: ДБР завершило розслідування у справі Гринкевича

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство у справі щодо львівського бізнесмена та членів злочинної організації, які постачали неякісний військовий одяг для потреб Збройних сил України на понад мільярд гривень.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Імені та прізвища бізнесмена правоохоронці не вказують, згідно із матеріалами справи, йдеться про Ігоря Гринкевича. 

"Стороні захисту надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду", — наголосили у ДБР.

Що відомо про справу

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич завдав збитків державі на понад мільярд гривень. Зокрема, підконтрольні йому компанії уклали у 2023 році договори з Міноборони на постачання військового одягу на суму понад 1,8 мільярда гривень. Протягом 2023 року за зазначеними договорами Міноборони отримало одягу на суму майже 1,2 мільярда гривень.

Проте поставлений товар, згідно з висновками експертиз, не відповідав технічним вимогам договорів через свою низьку якість та не міг використовуватися за своїм цільовим призначенням. Через це збитки держави склали 1 мільярд 167 мільйонів гривень.

До того ж до незаконних оборудок Гринкевич долучив і свого сина Романа. У січні 2023 року ДБР затримало бізнесменів та оголосило їм про підозри. Фігурантам було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Одного з фігурантів, а саме Романа Гринкевича, оголошено в міжнародний розшук.

"Організатор оборудки та його поплічники обвинувачуються у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній, шахрайстві в особливо великих розмірах та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом (ст. 255, ст. 190, ст. 209 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — зауважили у ДБР.

Крім того, Ігоря Гринкевича судитимуть ще й за те, що пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Державне бюро розслідувань заявило, що на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, а також на майно членів його родини накладено арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.10.2024 13:53