Фото: "Укрінформ"

Закупівлі неякісної форми для ЗСУ: Міноборони відреагувало на скандал

Міністерство оборони України прокоментувало інформацію щодо придбання форми для підрозділу ТрО Збройних сил, щодо якої проводиться розслідування. Відомство запевняє, що не здійснювало жодних закупівель.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

В оборонному відомстві зауважили, що за матеріалами слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою були укладені договори на постачання форменого одягу для військовослужбовців. Підрозділи Міністерства оборони до цього процесу закупівлі — визначення потреби, пошуку виконавця, укладання договору й супроводу виконання технічних умов — не залучалися.

"Зі свого боку наголошуємо, що у відомстві сповідується нульова толерантність до корупції. Міноборони у всіх випадках антикорупційних дій правоохоронних органів забезпечує всебічне сприяння досудовому розслідуванню і проводить відповідні внутрішні перевірки", — наголосили в Міноборони.

Нагадаємо, 11 серпня у Києві викрили зловмисника, який постачав для військових неякісний одяг для військовослужбовців. Форма не відповідала заявленим технічним вимогам. Горе-постачальнику вже оголосили про підозру. Правоохоронці наголошують, що фігурант справи скористався нагальною потребою у забезпеченні військових одягом, тож спершу взяв передоплату у сумі понад пʼять мільйонів гривень, а згодом і решту грошей.

Додамо, раніше навколо закупівель Міністерства оборони України також розгорівся черговий скандал. Військові куртки різко зросли у ціні дорогою між турецькою й українською митницями. За даними журналістів, одяг дивним чином перетворився з "камуфляжного" на "зимовий вітрозахисний", і на цьому перетворенні набрали державної ваги з 29 до 86 доларів за штуку. У підсумку ціна військового екіпірування для Міноборони у 2022 році збільшилася утричі під час доправлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 23:38