Фото: Офіс президента

Фіцо має підтримувати Україну, інакше зрозуміє, на що здатен Путін, — Зеленський

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо має підтримувати Україну, щоб його держава ніколи не відчула на собі російську агресію.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції із генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Марком Рютте.

Зокрема, журналісти попросили українського лідера прокоментувати нещодавню заяву Фіцо про те, що вступ до НАТО "не буде безкоштовним" Україні.

Зеленський своєю чергою зауважив, що сьогодні провів розмову із Фіцо, але подробиці щодо діалогу так і не розкрив.

"Я сьогодні пану Фіцо вже багато всього сказав. Думаю, нам важливо підтримувати нормальні стосунки між країнами. Його країна не у війні — слава богу, і я бажаю його народові миру, щоб вони ніколи не бачили, що Путін може принести у їхню країну. Це добре, що він цього не відчуває. Але він має підтримувати нас, інакше йому доведеться зрозуміти. Тому що Путін ніколи не зупиниться, якщо його не зупинити", — сказав Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, раніше Роберт Фіцо заявляв, що війна Росії проти України може завершитися вже найближчим часом. Він наголосив, що засідання Євроради покаже, наскільки швидко бойові дії в Україні можуть вщухнути. Разом з тим Фіцо висловився і щодо запрошення України в НАТО. Він заначив, що таке запрошення "не буде безкоштовним".

Крім того, Фіцо також заявляв, що війна в Україні може завершитися "другим Мюнхеном" 1938 року, у результаті якого його країна втратить свої території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 23:52