Роберт Фіцо. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Стане жертвою, так само, як ми": Фіцо заявив, що Україну чекає друга "мюнхенська змова"

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що війна в Україні може завершитися "другим Мюнхеном" 1938 року, у результаті якого його країна втратить свої території.

Таку заяву Фіцо зробив під час виступу у комітеті з європейських справ парламенту, передає Aktuality.

Так, на думку словацького прем’єра, попри опитування та американські рейтинги, президентом США стане Дональд Трамп. До того ж він не одноразово наголошував, що зможе завершити війну в Україні за 24 години, якщо сяде у президентське крісло.

"Мир з Росією укладуть Україна і Сполучені Штати. І я боюся, що Україна стане жертвою, так само як ми стали жертвами Мюнхенської угоди. Це те, що я думаю", — сказав Фіцо.

Він додав, що український лідер Володимир Зеленський повинен готуватися до чогось подібного. 

"Це буде дуже боляче, і мені цікаво, який сенс було вбивати 100 тисяч людей з обох сторін", — сказав він.

Також Фіцо вважає, що для того, аби завершити війну Україні доведеться відмовитися від частини своєї території.

"Ви дійсно думаєте, що росіяни підтримають мирну угоду і віддадуть Крим і Луганськ?... Цілком ймовірно, що Україна стане жертвою великих держав, напевно, так і буде. Мені дуже шкода, але поки що вони знущаються з України, вони воюють до останнього українського солдата", — зауважив прем’єр Словаччини.

Що відомо про Мюнхенську угоду 

Мюнхенська угода була підписана у 1938 році французами з Великою Британією, Італією та Німеччиною. Згідно з документом, Чехословаччина мала поступитися нацистській Німеччині своїми територіями. Так, Судетська область перейшла під контроль Німеччини. До того ж Чехословаччина мала задовольнити територіальні претензії Польської республіки та Королівства Угорщина.

Нагадаємо, раніше Роберт Фіцо заявляв, що війна Росії проти України може завершитися вже найближчим часом. Він наголосив, що засідання Євроради покаже, наскільки швидко бойові дії в Україні можуть вщухнути. Разом з тим, на його думку, хоч бої і припиняться, але війська РФ не підуть з окупованих територій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2024 19:25