Роберт Фіцо. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Роберт Фіцо: Словаччина не блокуватиме вступ України в Євросоюз

Очільник словацького уряду Роберт Фіцо заявив, що його країна на 100 відсотків підтримує вступ України до Європейського Союзу. Водночас Братислава холодно ставиться до інтеграції Києва в НАТО.

Про це прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив під час зустрічі з главою українського уряду Денисом Шмигалем в Ужгороді, пише "Суспільне".

"Відкрито говорю, ми холодно ставимося про питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас", — підкреслив Фіцо.

Політик наголосив, що Словаччина активно підтримує надання Україні статусу члена Євросоюзу: "Будуть країни в ЄС, котрі бажатимуть, щоб цей процес вступу України до ЄС не був би таким швидким. Ми не будемо такими... Багато чого залежить від вас, від ваших реформ. Але ми не будемо ніяких перешкод класти на вашому шляху".

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що членство в НАТО мають ратифікувати всі країни, які входять до Північноатлантичного альянсу. Теперішня словацька влада не готова погодитися на вступ України до організації.

Нагадаємо, очільник словацького уряду Фіцо має намір переконати Україну не припиняти транзит російського газу та нафти після завершення термін дії угоди з "Газпромом".

Також у вересні Роберт Фіцо відзначився черговою скандальною заявою про Україну. Зокрема, за його словами, в Україні начебто діють "нацистські та фашистські" війська, а "міжнародна спільнота цього нібито не помічає".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.10.2024 14:29