Фото: прес-служба Кабміну

В Ужгороді почалася зустріч Шмигаля з Фіцо, який блокуватиме вступ України в НАТО

У понеділок, 7 жовтня, в Ужгороді голова українського уряду Денис Шмигаль зустрівся зі своїм колегою зі Словаччини Робертом Фіцо. Тема зустрічі торкатиметься енергетики та інфраструктурних проектів.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Очільники урядів України та Словаччини обговорять співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проекти", – йдеться у повідомленні.

Напередодні Денис Шмигаль зауважив, що сторони також планують порушити питання посилення підтримки мирного плану президента Володимира Зеленського, підтримки членства України в Євросоюзі, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України.

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що членство в НАТО мають ратифікувати всі країни, які входять до Північноатлантичного альянсу. Теперішня словацька влада не готова погодитися на вступ України до організації.

Нагадаємо, очільник словацького уряду Фіцо має намір переконати Україну не припиняти транзит російського газу та нафти після завершення термін дії угоди з "Газпромом".

Також у вересні Роберт Фіцо відзначився черговою скандальною заявою про Україну. Зокрема, за його словами, в Україні начебто діють "нацистські та фашистські" війська, а "міжнародна спільнота цього нібито не помічає".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.10.2024 11:52