Фінський суд санкціонував арешт нападника в Турку

22 СЕРПНЯ 2017 15:28

Суд дозволив арештувати марокканця, якого підозрюють у вбивстві ножом двох осіб в Турку. Також будуть розглянуті справи чотирьох його співгромадян, яких вважають співучасниками нападу.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт DW.

Окружний суд Південно-Західної Фінляндії дав у вівторок, 22 серпня, санкцію на арешт 18-річного громадянина Марокко Абдеррахмана МЕШКАХА, якого підозрюють у скоєнні нападу з ножем на перехожих в Турку.

Як повідомила прес-служба поліції, його підозрюють у двох «вбивствах в терористичних цілях» і вісьмох «замахах на вбивство в терористичних цілях». Абдеррахман МЕШКАХ, який перебуває у лікарні після поранення при затриманні, брав участь в засіданні суду через відеозв'язок. Під час засідання він приховував обличчя. Процес проходив за закритими дверима в підземному приміщенні, за умов підвищених заходів безпеки. Адвокат підозрюваного заявив, що його клієнт визнає вину у вбивстві двох та пораненні вісьмох осіб.

Нагадаємо, що 18 серпня в Турку чоловік із ножем кинувся на перехожих. Результатом нападу стала загибель двох жінок- громадянок Фінляндії та поранення вісьмох інших людей. Поліція зупинила нападника пострілом у ногу і затримала його.

Світ, 22.08.2017 15:28