Форвард "Лейкерс" став найрезультативнішим гравцем в історії баскетболу: скільки взяв очок за кар'єру

Нападник "Лос-Анджелес Лейкерс" Леброн Джеймс став найрезультативнішим гравцем в історії баскетболу. Його команда здолала "Торонто Репторс" (128:111), а гравець набрав у цій грі 23 бали.

Про це у соцмережі X повідомляє Basketball Forever.

У звітній грі проти "Репторс" Джеймс набрав 23 очки та дев'ять передач, що стало рекордом набраних очок за кар’єру у всіх лігах і турнірах. Ця гра дозволила побити історичний рекорд бразильця Оскара Шмідта, який набрав за кар'єру 49 737 очок. Тепер його конкурентам потрібно дістатися позначки у 49 738 балів.

Леброн Джеймс побив рекорд результативності Оскара Шмідта

Скріншот зі соцмережі X Basketball Forever

Що відомо про Оскара Шмідта, чий рекорд побив Джеймс

У Бразилії Шмідт за свої визначні снайперські здібності отримав прізвисько "Свята рука". За неофіційними даними, у матчах за клуби та збірну Бразилії набрав за кар'єру 49 737 очків, що є абсолютним світовим рекордом. Шмідт ніколи не виступав за "великі" клуби, а був беззаперечним лідером та найкращим снайпером у командах, де всі інші гравці грали "на нього".

У 1984 році 26-річний Шмідт був задрафтований клубом НБА "Нью-Джерсі Нетс", але, попри низку пропозицій виступати за американські клуби, Шмідт відмовився їхати грати в США, оскільки в цьому випадку він втрачав свій аматорський статус і не зміг би виступати за збірну Бразилії (до 1989 року гравці НБА як професіонали не могли виступати за свої збірні).

Одним із найбільш запам'ятовуваних матчів Шмідта став фінал Панамериканських ігор 1987 року в Індіанаполісі, де збірна Бразилії зустрічалася з господарями змагань — збірною США, у складі якої виступали Девід "Адмірал" Робінсон, Денні Меннінг та низка інших майбутніх гравців НБА. До середини матчу американці вели з перевагу в 14 очок — 68:54, але в другій половині бразильці завдяки чудовій грі Шмідта, який набрав за матч 46 очок, зуміли вирвати перемогу з рахунком 120:115.

Завершив спортивну кар'єру у травні 2003 року у віці 45 років. У 2010 році був включений до Зали слави ФІБА. 8 вересня 2013 року Шмідта було обрано до Зали слави баскетболу. 5 серпня 2016 року Шмідт був одним із 8 людей, які виносили олімпійський прапор на стадіон "Маракана" під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що київський баскетбольний клуб "Будівельник" припиняє існування. Чинний чемпіон України листом повідомив Федерацію баскетболу про припинення участі у чемпіонаті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.04.2024 18:57