Франція будує олімпійське містечко

04 ЛИСТОПАДА 2019 20:54

Франція розпочала будівництво олімпійського містечка. У 2024 році територія в 51 гектар, яка межує з департаментом Парижу –  Сена-Сен-Дені стане рідною домівкою для 15 тисяч атлетів з усього світу на кілька тижнів, повідомляє Euro News.

А після закінчення свята спорту стане домівкою вже для 6 тисяч французів - на наступні 60 років, зазначив прем'єр-міністр Едуар Філіп:

«Організація, вкладені інвестиції, спільна праця не повинні пропасти даром. І після того, як олімпійський вогонь згасне, ми продовжимо отримувати з усього цього користь для нашої країни, паризького регіону, департаменту Сена-Сен-Дені, всіх тих, хто брав участь у підготовці ігор».

«Я атлет і не з чуток знаю, що Олімпійське селище - серце, ДНК ігор. Весь світ буде у нас тут в гостях. Дуже здорово, що нас підтримують», - говорить Тоні Естанге, триразовий олімпійський чемпіон в гребному слаломі на каное і голова оргкомітету «Париж-2024».

Але є і ті, кому плани уряду не до вподоби. Крім двох десятків покинутих заводів, в Сена-Сен-Дені будуть зруйновані три школи, готель, студентський гуртожиток. Багато місцевих жителів покинуть свої будинки.

У той же час, проект покликаний перетворити один з найбідніших департаментів Франції.

Будівництво обійдеться майже в 7 млрд євро.

Спорт, 04.11.2019 20:54