Фото: Wikipedia / Kevin.B

Франція обіцяє поставити Україні танки AMX-10RC: коли і у чому їх особливість

13 СІЧНЯ 2023 10:43

У Міноборони Франції сподіваються передати Україні легкі колісні танки AMX-10RC за два місяці. Ще на початку січня про рішення надати Україні перші бойові танки західного зразка повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорн, пише TrueUA із посиланням на Reuters.

"Франція сподівається доставити в Україну легкі бойові танки AMX-10RC протягом двох місяців", – заявив міністр.

Що відомо про танки AMX-10RC

AMX-10RC був розроблений як мобільна розвідувальна бойова машина для знищення бронетехніки противника. Це досягається за допомогою сучасних методів спостереження та досить великого калібру, як для просто розвідувальної машини.

Ці танки є надзвичайно мобільними. Максимальна швидкість по шосе становить 85 кілометрів на годину. Фахівці вказують на те, що танк використовує спеціальні боєприпаси, оскільки його 105-мм гармата F2 не уніфікована з іншими 105-мм снарядами країн НАТО. Також його броня захищає від стрілецької зброї, але не від більших калібрів.

"Але, з усім тим, зараз перед Україною не так і багато варіантів посилення ЗСУ бронетехнікою. І у випадку пропозицій від Франції з адекватною кількістю AMX-10RC, яких у строю станом на 2021 рік було 245 одиниць, нехтувати цією можливістю не варто", – повідомляло профільне видання Defense Express.

Нагадаємо, 6 січня Білий дім повідомив про виділення Україні чергового пакета оборонної допомоги на 3 мільярди доларів. Відомо, що до нього увійдуть бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки та машини із захистом від мін і засідок.

Також відомо, що Німеччина приєднається до США у постачанні Україні комплексів Patriot.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 13.01.2023 10:43